Nacht van de hoop, in ‘s-Hertogenbosch

In de nacht van 31 maart op 1 april, de nacht van Pasen, vindt in ‘s-Hertogenbosch de Nacht van de Hoop plaats.

De Nacht begint om 23.00 uur en wordt om 7.45 uur afgesloten met een paasontbijt. De activiteiten vinden plaats in de Grote Kerk aan het Kerkplein in het centrum van de stad.

Vanaf 23.00 uur presenteren zich hoopgevende initiatieven in de stad, afgewisseld met zang door Melodiek een koor van de San Salvatorgemeenschap in ‘s-Hertogenbosch.

Ter gelegenheid van haar 45 jarig bestaan nam dit koor het initiatief tot de Nacht van de Hoop en vond in de PKN Gemeente in de stad een enthousiaste bondgenoot.

In de kerkruimte staat een Wall of Hope waaraan berichten van hoop zijn bevestigd of door bezoekers kunnen worden opgehangen.

Om 02.00 uur start het nachtprogramma met een Taizé-viering, gevolgd door brieven schrijven voor Amnesty International, yoga, beeldmeditaties met muziek, mandala kleuren, korte film en Tai Chi tegen het ochtendgloren. Om 06.00 uur trekken de deelnemers die er dan nog zijn, aangevuld met liefhebbers die vroeg zijn opgestaan, naar het Bossche Broek om getuige te zijn van de zonsopgang. Bij terugkeer wacht een paasontbijt.

Iedereen is welkom en kan op elk moment aansluiten of weggaan.

Info: Nacht van de Hoop